Meeting in Spania

Logo_Tool4GenderPROIECT TOOL4GENDER 2019-1-ES01-KA201-064539         

Proiectul Instrumente pentru susținerea profesorilor și instituțiilor de învățământ în prevenirea violenței de gen (Tool4Gender) este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus +.

Acesta își propune să prevină violența bazată pe sex, acționând într-o etapă foarte timpurie (școlari cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani) înainte de săvârșirea lor, prin formarea profesioniștilor în domeniul prevenirii violenței de gen și îmbunătățirea abilităților acestora ca și a familiilor datorită creării de instrumente TIC.

Pentru a atinge acest obiectiv, 7 parteneri din 5 țări europene și-au unit eforturile:Asociación para la Gestión de la Integración Social (GINSO), Spania, Salvati Copiii, Filiala Dolj, Heron Digital Education & Mathisis LTD, Cipru, Sociedad Espanola de Asistencia Sociosanitaria de Valencia, Spania, Senior Europa Sociedad Limitada, Spania, MTÜ Lastekaitse Liit, Estonia and I.R.E.S. – Istituto di Ricerche Economiche e Sociali del Friuli Venezia Giulia Impresa Sociale, Italia.

Pe 13 noiembrie 2019, SENIOR EUROPA – KVELOCE în LAS NAVES – Think-Tank Hall, a găzduit prima intalnnire a proiectului Tool4gender.

Toți partenerii au participat la prima  întâlnireași au fost urmați toți pașii propuși în ordinea de zi propuse anterior. Întâlnirea a început cu mesajul de bun venit pentru toți partenerii din partea instituției gazdă.

Prima parte a ședinței a inclus prezentarea generală a proiectului și principalele sarcini. Organizarea proiectului  a fost reamintită, precum și cronologia rezultatelor intelectuale.

Pe tot parcursul dezvoltării proiectului, toți partenerii vor urma obiectivele stabilite. Conform acestor obiective, coordonatorul proiectului, GINSO, a propus să fie discutate mai multe întrebări într-o sesiune de brainstorming pentru a răspunde obiectivelor.